Marcus Liedholm

The other side ur serien Urban perspectives

Även om grunden i mina bilder är fotografi, gillar jag att inspireras av många konstarter. Moderna digitala verktyg har givit mig möjlighet att kunna arbeta med olika tekniker för att hitta ett uttryck som bäst förmedlar den känsla jag vill uppnå med bilden.

På denna utställning visar jag blandade verk, bland annat ur serien Urban perspectives. Det blir också premiär för ett tema jag kallar Imperfection – bilder tagna med dålig utrustning för att medvetet få bilder som inte ha perfekt skärpa. På så sätt framhävs vissa aspekter av motiven – färger, former och ljus, utan att distraheras av detaljer. Det ger spelrum för betraktaren att fantisera och tolka bilden på olika sätt. Jag vill också väcka en tanke om att skönheten oftast inte sitter i det perfekta.

URVAL AV UTMÄRKELSER
1:a pris i EISA Maestro Photo Contest, Sverige 2015
1:a pris i Riksfotoutställningen, bildspelsklassen 2016
1:a pris i Riksfotoutställningen, digitalsalongen 2011
1:a pris i Riksfotoutställningen, kollektionsklassen 2009

Lee Sandberg

JAG STRÄVAR EFTER
att glädja och roa
att förvåna
att lära mig
att närma mig
att upptäcka och uppenbara

Just nu gäller 
FORM ÖVER FÄRG 
därför mycket svartvitt, monokromt

Per Andersson

Jag visar ett urval om 8 st bilder från min utställning “Sönderfall – Pripyat 30 år efter Tjernobylkatastrofen”. Jag besökte Pripyat i mitten av april 2016, nästan exakt 30 år efter katastrofen. Det är en sällsam upplevelse att gå runt i den spöklika staden där naturen håller på att ta över. Hösten 2018 sammanställde jag en utställning på Kronohäktet i Ängelholm med 20 st av de tusentals bilder jag tog varav alltså 8 st visas igen nu.

Utöver detta visar jag här även några olika serier av polaroidlyft jag jobbat med under våren 2020. Polaroidlyft är en teknik som går ut på att man från en polaroidbild i ett vattenbad separarer ut det supertunna filmlagret och fäster detta på ett nytt material. Jag har använt dels målarduk och dels akvarellpapper. En del papper har jag målat bakgrunder på med akvarellfärg. Att jobba med den här tekniken ger mig en mer hantverksmässig känsla jämfört med “vanliga” digitala printar och tillför dessutom en viss portion av slump i hur det färdiga resultatet blir – något jag uppskattar.

Slutligen visar jag ett par printar av nyare bilder gjorda på ett papper med “metallisk” effekt.

Lisbeth Johansson

Att vistas i naturen ger mig ro, styrka och upplevelser.

Fotograferingen har blivit ett sätt att förstärka och förlänga naturupplevelsen. När jag sedan  bearbetar mina bilder i fotoredigeringsprogram drömmer jag mig åter ut i naturen.

Jag har fotograferat sedan tonåren då jag fick tillgång till ett mörkrum på gymnasieskolan där jag gick.

De senaste 6-7 åren har jag lagt allt mera tid på fotografering.

Att vara medlem i en fotoklubb ger mycket stimulans så att fotograferingen utvecklas.