Med utställningen Lost + Found tar Marcus Liedholm och Per Andersson fasta på det övergivna och återfunna. De fascineras båda av övergivna ting: ödehus, skrotbilar, nedlagda fabriker, fallna höstlöv, fallna fåglar mm. Med sina bilder vill de lyfta fram det estetiska värdet i dessa motiv som i förstone kanske avfärdas av en del som varande “gammalt skräp” och “äckligt”. “Varför fotograferar du sånt där?” är en fråga de båda får ibland.

Även om de båda fotograferar på detta gemensamma tema väljer de att presentera sina bilder på olika vis.

Marcus Liedholm gör gärna bilder i stort format, printade på canvasduk med hemmasnickrade ramar. Han efterbearbetar ofta sina bilder i Photoshop och andra bildbehandlingsprogram för att ytterliggare lyfta fram färger och bildinnehåll.

Per Andersson presenterar sina bilder strikt i 20×20-ramar. Han överför sin digitala bilder till svartvita polaroidfoton, som sedan i sin tur överförs till akvarellpapper med målade bakgrunder.

Välkomna till Lost + Found i Kronohäktet på TIngstorget i Ängelholm! 

Öppet 5-13 september 2020. Lördagar 10-15, söndagar 13-16, onsdag och torsdag 15-18.

Bilder