Lisbeth är ej med i kväll, så Marcus börjar mötet, PO tar senare vid om ArtInn.

  • PO tipsar om Osbäck, där det blommar och bokskogen är ljusgrön. Bo påpekar att träden i Osbäck är av extra fin kvalitet, och plantskolor plockar material där ifrån. Svalorna har anlänt och näktergalen är igång på Bjäre. Alltså; sommaren är här 🙂
  • FK Kamera boken: Enkät har skickats ut. Tonvikt på fotografer och bilder, men även om klubben och verksamheten. Svara på enkäten, även om man inte har synpunkter, så vet gruppen att man läst.
  • ArtInn: Vi har tilldelats perioder kring utställningen, samt samordnare (PO, Kerstin, Bengt). Marcus som konstnärlig konsult. Vi är 6 personer i varje grupp (3 perioder). FB gruppen bra för att stämma av.
    Samordning med KKV; se om vi kan få helt schema tillsammans, så vi ser vilka som är i gång. 11-18 vardagar, 11-15 lördagar. Nerplockning lördagar, uppsättning söndagar.
    PO ska försöka låna en nyckel så vi kan se lokalen.
  • Vi kikar på Lidköping, bilder för bedömning och tävling:

Kollektion, höstfält manöver: 2 1 2 3 2 1 1 2 1 = 15 = plats 8
Saknar kontakt med personerna/ Inga närbilder, ingen kontakt, ingen historia/ Saknar närbild- övrigt typisk höstövning
Kollektion, is i forsen: 1, 1, 2, 2, 4, 5, 4, 4, 3. = 26 = plats 7
Splittrad/ En bild med avvikande format. För många bilder./ Ingen sammanhåll/ Vackra isbilder – saknar enhetlighet i bilderna. Några vackra bilder. Vunnit på vara färre/ Individuella bilder med endast is som sammanhang
Kollektion, jetski: 3 4 1 4 4 1 3 2 6 = 28 = plats 6
Lite likartade bilder/ Bra individuella bilder men för lite variation/ Tre mycket lika bilder. Tekniskt bra,fartfyllda, porträtt av jetski men ingen kollektion/ Känns som det är en bild/ Fart, men för lika bilder/ Utmärkt mittbild/ Vill se ögonen i mittbilden
Kollektion, vårblommor: 5 4 3 5 3 3 1 7 4 = 35 = plats 5
Vackra närbilder men lite murriga i färgen. Saknar lite klara färger/ Bilder vi sett många gånger. Inget som håller ihop/ Håller inte ihop/ Lite för ordinära blombilder som inte håller ihop
Kollektion, badande hund, apport: 4 2 8 3 5 2 7 1 5 = 37 = plats 4
Tydligt händelseförlopp, bra sammanhållet/ första bilden är bra/ Fin fart (2 st)/ Rolig historia men hunden ser lite ocharmig ut på sista bilden
Kollektion, ödehus i syrentid: 8 6 8 6 6 7 5 8 4 = 58 = plats 3
Älskar bild i mitten med taket och det berättar en story/ Fin kollektion med tre helt olika aspekter på ödehuset som ändå håller ihop som kollektion/ Fin stämningsfulla bilder med syrenerna som lyster upp i bild 1 och 3/ Fint ljus i bilderna/ Fina stämningsfulla bilder/ Mittbildens perspektiv lite konstigt, sänk kameran annars fint ljus och fönster/ Den mittersta är väldigt fin men avviker lite.
Kollektion, kaffebönan: 7 7 7 7 5 6 7 6 7 = 59 = plats 2
Mycket välgjorda bilder som hör ihop. Snygg/ En historia som hänger ihop. Snygga bilder/ Sammanhållning mycket fint/ välrostat!/ Ser ut som en reklambild. saknar en liten avvikande färg som bryter av. Proffsigt fotograferat
Kollektion, årets första (snödroppe, svv): 6 6 8 8 5 8 8 6 5 = 60 = plats 1
Snygga bilder som hänger ihop/ otroligt fina bilder som berättar en historia/ Originellt tema vackert arrangerat och skickligt fotograferat. Minus för sorgkanterna i första bilden/ Otroligt vacker och stilrent. Lite mystik i början och de övriga stilrena/ Första bilden fin/ Originell. En tydlig historia. de två två sista är väldigt snygga

Blandad diskussion:

Blurb har rabatter just nu. Finns billigare variant ”Trade-book”, egentligen inte fotobok, lite enklare, men tydligen bra.

PO; Best canvas, Inte bra upplösning, lite sämre färger (murrigare). Marcus gör sina bilder själv, för man får göra flera innan man blir nöjd. Blir ofta murrigt. Marcus fick färgstick i sv-v. Känns som lite svajig kvalitet.
Vi kan troligen hänga bilder nära i skyltfönstren, och där finns två stora, ca 4m st.
Från senaste utställning; flera uppskattade att man angett mängden i upplaga, att de är begränsade.

(Fotoboken RSF) Samma redaktörer från år till år. Man får känslan att samma fotografer och samma stil på bilder premieras varje år. Lite uppgivenhet kring detta. Mer variation i jury vore välkommet.