• Möte i klubblokalen, där 14 medlemmar möttes upp.
 • Temat för kvällen är porträttfoto. Det blir dels en presentation, sedan aktiv fotografering med modell Nina.
 • Första december har vi möte på Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i stället för i lokalen. Vi möts vid 18, var och en får själv köpa billjett (18 – 21) för 150:- på nätet.
 • Marcus vill träda tillbaka från tävlingsledarposten. Vi behöver därför ny tävlingsledare. Lisbeth skickar ut mail och ser fram emot positiva svar från intresserade.
  Jobbet innebär i korthet; hantera tävlingar från riksförbundet, bildbedömningar till andra klubbar, interna tävlingar.
  I kommande mail söks även fler moderatorer till våra möten i klubblokalen.
 • Utställning i december; Ängelholms näringsliv: Vi får ställa ut i samma lokal som vi hade i somras. Vi kan komma dela lokal med KKV, tex hälften var, varvid det kan bli enklare med vaktandet. Tid ej helt fastställd, men 28 nov är första advent.
 • Peter håller presentation om porträttfoto och stilleben. Tar upp rubriker som; ljuskällor (direkta och indirekta), studio och tillbehör (miljö, olika lamptyper), ljussättning (hårt eller mjukt ljus, innomhus och utomhus), olika bildexempel med olika ljussättning. Lämplig kamerautrustning, särskilt objektiv, där lätt tele (70 – 110 mm för närbild, 50 – 85 för hel- och halvbild) ofta är bättre än vidvinkel. Ett gråkort med i en av bilderna i en serie är bra för att ställa jämn färgtemperatur vid framkallning.
  Tips om Moderskeppet, där en kurs ”Porträttfoto från början” finns.
 • Praktisk fotografering, i lokalen och i studion. Vi övar med olika ljus och uttryck på modell.
 • Genomgång av ny finess i Lightroom, maskning. Bla automatisk igenkänning av figurer baserat på motiv, som är mycket avancerat i sin funktion och kvalitet. Tex klarar den att frilägga hår mot bakgrund bra. Fler alternativ att välja på.
 • Vi hinner med en kort bildvisning av inskickade bilder. Roland; bildspel Spunnen luft (från dia, musik Vangelius). Karl Erik, blandade bilder. Marianne Löwerot, utflykt till Lund, skissernas museum.
 • Mötet avslutas.