Välkommen på vernissage för Fotografi Distans 2022!

”LIVES IN PROGRESS” är en unik samlingsutställning med 28 bildprojekt. Utställningen är ett sista moment i distans­utbildningen i fotografi 2022. 

Under dagen arrangeras även en jul- och hantverksmarknad.

Distanskursen i fotografi på Sörängens folkhögskola i Nässjö är idag en etablerad utbildning som varje år antar ett 30-tal deltagare från hela landet – från nordligaste Lappland till sydligaste Skåne. Årets fotografistuderande har mellan januari och december genomfört veckovisa bildövningar, utforskat internationellt kända fotografer, skrivit och läst bildrespons och arbetat med egna bildprojekt i samråd med sina mentorer. 

I utställningen presenteras 28 av projekten för allmänheten för första gången. Projekten är fristående och uttrycken spänner från dokumentär fotografi till konstnärliga och tekniska formexperiment. Utställningen innehåller personliga resor och destruktiv smärta, queer historia, vardagsdokumentation, natur och rötter. Vi får följa med i olika subkulturer, på konsert samt åka till Lessiniabergen i Italien. Vi har besökt Verkstan, koloniodlingar och vi får uppleva ljuset i Värmland och på Öland. 

Gemensamt för kursdeltagarna är en nyfikenhet på det fotografiska hantverket och en vilja att engagera betraktarna. Välkomna att beskåda en ett år lång fotografisk resa.

Vernissage i Skolhuset kl 13:00
Sörängens Folkhögskola
Rågången 4, 571 38 Nässjö

Öppettider 13:00 — 18:00
Julmarknad 14:00 — 17:00
Vi ses där!

Parallellt med Vernissagen öppnar även Sörängens jul- och hantverksmarknad där handgjorda julklappar från våra deltagare, keramikföremål, juldekorationer, konsthantverk, julkort, fotografier m.m. finns till försäljning samt fika & glögg. 

https://www.facebook.com/events/701827004711701?ref=newsfeed