Riksförbundet Svensk Fotografi erbjuder sina medlemmar (fotoklubbar eller enskilda medlemmar som betalt årsavgift till RSF) olika former av erbjudanden från våra samarbetspartners. Information om hur men utnyttjar dem finns om man loggar in i medlemssystemet. Tänk på att fysiska butiker och muséer oftast kräver att du kan visa antingen fysiskt medlemskort eller det digitala medlemsbeviset som du hittar som inloggad i medlemssystemet.

RSF kan inte hållas ansvarig för erbjudanden, produkter och leveranser som våra samarbetspartners erbjuder från tid till annan. Vid eventuella reklamationer kontaktas vår partner direkt. Vi är dock tacksamma för sammanfattande information om något uppstår.

Företagare, läroställen, institutioner m.fl. som blir nyfikna på samarbete. Ni välkomnas att kontakta oss för en förutsättningslös inledande dialog.

Samarbetpartners efter kategori

 • Bildprodukter: CEWE
 • Bläckpatroner: Patroner.se
 • Boende, hotellrum: First Hotel, Stentofta gård
 • Dataräddning: Ahlbergs data
 • Fotoböcker: CEWE
 • Fotopapper, för utskrifter: Konstexpo
 • Fotoprylar (väskor, kamerafilter, kamerastativ, kikare m.m.): Photax
 • Försäkringar: Gefvert
 • Institutioner, muséer: Abecita Popkonst & Foto i Borås, Falsterbo Art & Photomuseum
 • Kurser, workshops: ArtySwede, Mästerfoto
 • Printar, utskrifter: CEWE, Konstexpo
 • Ramar, passpartouter: Görans Bild & Ram, Österlenfoto
 • Resor och upplevelser: Mästerfoto
 • Sensorrengöring: Cyberphoto i Umeå
 • Studios: Citystudios i Stockholm
 • Tidningar, tidskrifter: Camera Natura
 • Tävlingsvinster i RIFO och RSF Klubbtävling:  CEWE, Crimson


Uppdateras kontinuerligt, reservation för förändringar. RSF kan inte hållas ansvarig för produkter, leveranser och åtaganden från samarbetspartners.

Cyberphoto

Cyberphoto erbjuder professionell sensorrengöring av kameror i Umeå. De erbjuder, medlemmar i RSF, halva priset på sensorrengöring, d.v.s. 400 kr (ordinarie pris är 795 kr) mot uppvisande av giltigt medlemsbevis i RSF.  Gäller endast vid inlämning i butiken på Gräddvägen 5 i Umeå. Lämnas kameran innan lunch kan den hämtas mellan 16 och 17 samma dag. Den som lämnar in innan 17 kan hämta till lunch dagen efter. Mer info

Cyberphoto ställer även upp med presentkort till samtliga medaljörer i den kommande Riksfotoutställningen i Umeå i maj.

Crimson

“Crimson är Skandinaviens ledande professionella fotolabb och digitala tryckeri. Välja fritt mellan olika fotopapper, Fine Art-utskrifter, fotoböcker, bildmonteringar och inramningar. Alla produkter produceras i Sverige som innebär snabba leveranser, hög kvalité och personlig rådgivning.” Läs mer på crimson.se

Crimson står för priser till RSF Klubbtävling

CEWE

CEWE bildprodukter

Medlemmar i RSF får 15% rabatt på alla bildprodukter vid beställning på cewe.se, via programvaran CEWE Fotovärld och i appen CEWE, när värdekod (finns i medlemssystemet) anges vid beställning.

Större rabatt kan erhållas vid större beställningar och utställningar där CEWE marknadsförs som samarbetspartner för utskrifterna. Kontakta CEWE för offert. Se kontaktuppgifter i medlemssystemet.

Patroner.se

Patroner.se

Patroner.se ger våra medlemmar 10 % på sitt bläck och tonersortiment. Och snabb leverans är det också. Du kan beställa bläckpatroner/toner ända fram till kl 19 på vardagar och normalt ha leveransen dagen efter.

Använd denna länk för att beställa med rabatt.

Konstexpo.se

Utskrifter från egen printstudio och fotopapper från Awagami, Hahnemühle, Canson och MediaJet

Konstexpo erbjuder alla medlemmar, i fotoklubbar anslutna till RSF samt direktmedlemmar, 15% rabatt på utskrifter och material från deras webshop.  Gäller fotopapper från varumärkena Awagami, Hahnemühle, Canson och MediaJet. Se rabattkod i medlemssystemet

www.konstexposhop.se
www.konstexpo.se


Photax

Photax

Medlemmar i RSF erhåller 10% på filter från Kase och på Vanguards produkter.

Logga i medlemssystemet för att se rabattkoden.

Kase är marknadsledande på magnetiska kamerafilter och kända för bland annat sitt Wolverine-glas. Stort sortiment av fyrkantsfilter, runda filter och olika typer av filtersystem.
Vanguard är ett etablerat varumärke, som grundades redan 1986 i USA och har funnits över 30 år i fotobranschen. De tillverkar och designar bland annat kamerastativ, fotoväskor, kikare och fototillbehör i egna fabriker med över 1000 anställda.

Hemsida: https://www.photax.se/

Mästerfoto

Mästerfoto

Fotografen Patrik Lindqvist, som driver Mästerfoto, vill inspirera fler fotografer att utveckla sina kunskaper inom fotografins värld och komma vidare med sin egen fotografering.

Det finns två delar i Mästerfoto. Praktiska kurser/resor med www.masterfoto.se och distanskurser med www.fotokurs-online.se.

Mästerfoto erbjuder rabatter till medlemmar hos RSF på dessa arrangemang.

Komplett information om erbjudandet.

Ahlberg data

Dataräddning av kraschade lagringsmedia

RSF har samarbetsavtal med Ahlberg data AB som räddar data i kraschade lagringsmedia.

Ahlberg data AB är ett av Sveriges ledande dataräddningsföretag. De har räddat material åt fotografer och filmare i snart 20 år. Trasiga enheter går att skicka in eller lämna direkt på plats till deras alltid bemannade reception. De hanterar minneskort, hårddiskar, SSD, servrar, NAS, datorer, USB-minnen, optisk media, surfplattor samt mobiltelefoner. Analysen är kostnadsfri. Brådskande jobb kan de göra express.

Hemsida: https://www.ahlbergdata.se

De erbjuder medlemmar i RSF 20% rabatt på all dataräddning. Rabattkod ska anges. Läs mera som inloggad på RSF medlemssystem.

Falsterbo Photo Art Museum

Falsterbo Photo Art Museum

Medlem i till RSF ansluten fotoklubb eller direktmedlem i RSF samt en medföljare till denne, får rabatt på inträdet, samt rabatt på allt i butiken. Läs mer här.

City studios

Medlemmar i RSF erhåller rabatt på hyra av en fullutrustad fotostudio i centrala Stockholm. Utrustning som blixtar, bakgrunder, filmljus och tillbehör ingår. Ta med din egen kamera. Läs mer här.

Gefvert Försäkringsmäklare

Gefvert försäkringsmäklare

RSF har tecknat ett samarbetsavtal med Gefvert Försäkringsmäklare. Gefvert har servat Sveriges fotografer med specialanpassade försäkringar sedan 1974 och har avtal med flera etablerade fotoorganisationer. På detta sätt vill vi erbjuda er medlemmar ytterligare en förmån.

Komplett information om erbjudandet.

First Hotels

RSF medlemmar får rabatt på hotellnätter. Alla rumskategorier.
First Hotels är en av Skandinaviens ledande hotellkedjor med centralt placerade hotell i Sverige, Norge och Danmark. De finns bland annat på fotointressanta platser som Skagen, Lofoten och på Grönland. 
Mera information finns att läsa på medlemssidorna som inloggad.

Abecita Popkonst & Foto

Abecita Popkonst & Foto i Borås erbjuder alla medlemmar i RSF rabatterat pris på ordinarie inträde vid besök på museet. Ordinarie pris på inträde är 125 kr, medlemmar i RSF betalar i stället 60 kr. Kaffe/te ingår i entrépriset. Rabatten gäller ej event så som fotokvällar, workshops, vernissage eller andra särskilda event som arrangeras på museet. Giltigt RSF medlemsbevis måste alltid visas i kassan.

ArtySwede

Fotografen Erika Stenlund erbjuder RSF’s medlemmar 450 kr rabatt på fotokursen ”Allt du behöver veta för att ta bättre bilder” på artyswede.se. Medlemmar betalar endast 845 kronor (ordinarie pris 1295 kr.) RSF medlemmar får respons av 3 bilder som ingår i kurspriset som bonus.

Österlenfoto och Stentofta gård

Österlenfoto erbjuder RSF medlemmar rabatter på printar, ramar, passeparteouter och galleriskenor.

Erbjuder även boende, för tillresta fotografer, på Skånegård i Södra Mellby nära Kivik. Ett perfekt boende i vackra Österlen och med möjlighet att få professionella utskrifter under sin vistelse. Logga in på medlemssidorna för mer information.

Camera Natura

En nordisk naturfototidskrift, som prioriterar kvalitet i både text- och bildmaterial. Eftersträvar att publicera bilder som innehåller något utöver det vanliga i färg, form och motivval. Bland medarbetarna finns framstående naturfotografer i både de nordiska länderna och i övriga delar av världen. Ges ut av ett litet oberoende förlag med samma namn som tidskriften.

Läs mer om Camera Natura. Rabattkod hittar du på medlemssidorna.

Flexfoto

Hos Flexfoto kan du hyra fotoutrustningen du behöver, oavsett tillfälle, från en till 90 dagar.
Som medlem i RSF får du 20% rabatt på din första hyra (inkl. fri frakt) och 10% rabatt på nästkommande hyror så länge du är RSF-medlem. Använd rabattkoder som finns på Medlemssidorna.