Då Riksfototräffen även i år tyvärr fick ställas in pga rådande omständigheter, har vi valt att publicera resultatet av Riksfotoutställningen i ett format som liknar det som skulle ha visats i samband med juryredovisningen på plats i Umeå. Vi tackar juryn och övriga arrangörer i Umeå fotoklubb och Fotoföreningen Flabb i Vännäs för ett utmärkt arbete!

Tips: Aktivera fullskärmsläge i er PDF-läsare för bästa upplevelse.

Sektion A – kollektion påsiktsbild

Sektion B – kollektion digitalbild

Sektion C – enstaka påsiktsbild

Sektion D – enstaka digitalbild

Sektion E – bildspel (klicka på bilderna för att ladda ner och spela upp bildspelen*)

Årets Fotoklubb

Den fotoklubb som samlade flest poäng i år blev Skellefteå Fotoklubb som vann på hela 62 poäng. Därefter följde Fotoföreningen F’labb i Vännäs och Fotografiska Föreningen i Göteborg.

Årets Fotograf

Vi gratulerar Tommy Lie, F’labb, som tog hem titeln tätt före Anna Almén, Växjö FK. På tredjeplatsen hittar vi Sanna Hedlund, Skellefteå FK och därefter Kazi Ushioda, Enskede FK och Irina Johansson, Stockholms FK.

Årets Ungdomsfotograf

Tyvärr var antalet deltagande ungdomar för litet i åt för att vi ska dela ut dett pris, men vi gratulerar Boel Nilsson i Fotografiska Föreningen Göteborg som tog ett brons i sektion B!

Stort grattis till alla vinnare!

Medaljer och diplom kommer skickas klubbvis, med posten när de är klara, under andra halvan av maj. Så glöm inte att se till att klubben har aktuell adressinformation i vårt register.

*Bortsett från “New Zealand glow worms sparkling together with the stars”, som vi inte har tillstånd att publicera.