Exponera! Nyhetsbrev från Riksförbundet Svensk Fotografi


Riksfototräffen äger snart rum!
20 – 22 maj kan vi äntligen arrangera en fysisk Riksfototräff igen. Det fullspäckade programmet hittar ni här. Som en aptitretare till Riksfotoutställningen finns en lista över samtliga antagna och premierade bidrag.

Kallelsen till Riksfotostämman 21 maj finner ni här.

OBS: Anmälan om eventuellt deltagande via digital plattform, såsom delegat för fotoklubb, skall ske senast sju dagar före stämman via epost till Förbundssekreterare Olle S Lundgren olle.s.lundgren@gmail.com. Glöm inte ange vilken fotoklubb du representerar.

Välkommen med bidrag till RSF Årsbok senast den 10 juli
Sedan 1976 har Riksförbundet producerat och gett ut en årsbok, i syftet att utgöra ett tidsdokument över den samtida fotografin och dess uttryck. RSF-medlemmarnas bilder ska spegla en fotografisk bredd och utgöra inspiration för var och en med intresse och sinne för fotografi som konstform. Vi hoppas att ni varit aktiva i ert bildskapande och vill vara med och bidra till Riksförbundets 47:e årsbok! Mer information om uppladdning av bilder finns här.

Mottagare av RSF Utmärkelse 2022
En uppdaterad katalog med mottagarna av RSF Utmärkelse – som kommer delas ut på Riksfototräffen – finns här.

Börja redan nu förbereda bilder till höstens FIAP 21th Nature Biennial Tema: Rocky coastline

FIAP har ännu ej aviserat uppladdningsdatum men förväntat är i perioden september – november och RSF begär troligtvis in bilderna från er i augusti/september. Inbjudan om detta kommer under sommaren. Håll utkik i Exponera.

RSF avser att deltaga i Biennialens sektion för projicerade bilder. Det innebär att du lämnar in jpeg-bilder med horisontell orientering. Dvs endast liggande bilder i upplösning 300 dpi samt max 6 MB. Längsta sidan mellan 2400 – 3500 pxl. Bilder som tidigare deltagit i Biennial, får ej deltaga. Alla Exifdata skall behållas i bildfilerna. OBS Absolut följsamhet gäller avseende FIAPs definition av Nature (siduppslag 6–7). Inga mänskliga artefakter får finnas i bilden.

Stockholm Fotomaraton
Den 20-21 augusti är det dags för Stockholm Fotomaraton 2022; Nordens största fotofest och en fototävling för alla! Vill du vara med och utmana dig själv och dina fotovänner? Medlemmar av Riksförbundet Svensk Fotografi kan köpa biljetter med 20% rabatt. Köp biljett redan idag! Läs mer här.

Samarbetspartner

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är LogoModerskeppet.png

Medlemmar i RSF får rabatterat pris på abonnemang. Extra förmånligt för barn- och ungdomsverksamhet. Läs mer här.

Välkommen till Europas nya fotokonstmuseum!
Hej ”fotovän” och medlem i RSF! Vi hälsar dig och din fotoklubb välkommen att besöka Falsterbo Photo Art Museum – Europas nya fotokonstmuseum! Läs mer här.

Exponera! är vårt nyhetsbrev som skickas ca 10 ggr per år till de medlemmar som valt att prenumerera i sin medlemsprofil på hemsidan. Material i form av text och bild kan löpande skickas till redaktionen via epost till redaktion@svenskfotografi.org (Redaktör Torsten Nilsson)