Välkommen till RSF:s nya hemsida – Vi hoppas att du kommer trivas!

Ett mål med den nya hemsidan har varit att göra den mer lättläst, speciellt när man surfar på läsplattor och mobiler. Sajten innehåller samma information som den gamla, men vi ha flyttat om en del för att göra det lättare att hitta. En del innehåll kan saknas så här i början. Om du saknar något, tveka inte att kontakta oss på info(at)svenskfotografi.org. Ett tag framöver kommer den gamla hemsidan vara tillgänglig via gamla.rsf-fotoklubbar.org.

Ny central inloggning

En förändring som gjorts är att hemsidan nu har centrala användarkonton som är kopplad till alla personliga funktioner på hemsidan, vilket innebär att man bara behöver ett enda lösenord för att komma åt alla funktioner. Vi kommer att lägga till fler funktioner kopplade till användarkontona senare, men från start så finns ett system för bilduppladdning till RSF:s olika salonger och årsböcker.

Så här skapar du ett konto:

  1. För att kunna skapa ett konto behöver du en registreringslänk som innehåller ett klubblösenord. Detta får du av din klubb*. (Det är samma klubblösenord som användes i det gamla systemet för uppladdning till Riksfotoutställningen, men observera att även du som har ett konto sedan tidigare i vårt gamla uppladdningssystem till Riksfotoutställningen måste skapa ett nytt konto på den nya hemsidan.
  2. Klicka på registreringslänken för att komma till registreringssidan där du fyller i uppgifter som dig själv, klubblösenordet, och ett önskat personligt lösenord som du kommer använda för att logga in i fortsättningen.
  3. Följ instruktionerna på skärmen för att aktivera ditt konto.
  4. Färdigt! Nu får du tillgång till bilduppladdningsfunktionen.

*Om du är enskild medlem får du klubblösenord direkt av RSF.

Nytt system för bilduppladdning

I syfte att förenkla för användarna har vi skrivit om vårt system för bilduppladdning till Riksfotoutställningen. För att ladda upp är det bara att logga in på hemsidan och sedan bege sig till listan över öppna bildinlämningar. Om du är registrerad som tävlingsledare kommer du automatiskt få tillgång till adminstrationsverktyg för din klubb.

Kommande: Plattform för klubbhemsidor

Vi arbetar med en möjlighet för anslutna klubbar att kunna ha sin hemsida i vår nya plattform. Planen är att den ska erbjuda funktioner såsom kalender, bildgallerier, medlemsregisterhantering (ej publikt), blogg, nyhetsbrev och en gemensam inloggning med RSF:s hemsida. Ifall din klubb är intresserad av att vara med och testa denna funktion och ge oss input och feedback är ni välkomna att kontakta
info(at)svenskfotografi.org .