Utmärkelsen bästa fotoklubb i Sverige 2017 är hedrande och förpliktigande. Vi är en liten fotoklubb som under många år haft bilden i fokus, gärna som utskriven och det är våra många medlemmar som bidragit och gjort framgångarna möjliga. Nu står vi inför nästa stora utmaning där vi också satsar på ett vinnande koncept!

Vi ligger långt framme i planeringen även om det emellanåt varit tufft. Det svåraste i vår lilla stad med 6500 innevånare var att hitta en bra lokal. Där kommunen inte kunnat hjälpa oss har Nordic Sea Winery helhjärtat ställt upp med sin unika lokal och med alla resurser. Utställning med alla bilder och sponsorer, bl a kameraförsäljare och printshop, kommeratt ske i en 600 m2 stor del av “ekfatshallen”.

Nu vill vi verkligen uppmana alla duktiga fotografer att möta upp. Ta med er familj, goda vänner och besök det ljuva Österlen. Ta ledigt några dagar upplev och njut av allt i kultur och god mat som vi kan erbjuda. Börja planera redan nu. Boende kan vi erbjuda i olika former, allt ifrån en stor campingplats till ett anrikt hotell som bl a var prins Eugens vattenhål.

Vi återkommer löpande med mer information och vad som erbjuds och kan upptäckas i detta lilla hörn av vårt avlånga land. Se vårt bildspel.
Tyvärr kan vi inte ta emot hur många som helst på mingelkvällen och banketten, restaurangen rymmer ett hundratal så vänta inte för länge när anmälan skickas ut.

Väl mött till en som vi hoppas unik och trevlig riksfototräff,

Peter Olausson
ordf Österlens Fotoklubb