RSFs strävan är att vara en organisation där kontaktvägen är så kort som möjlig till alla våra medlemmar, både du som är medlem i en fotoklubb eller som är enskilt ansluten medlem i riksförbundet. Genom hemsidan och vårt nyhetsbrev Exponera! vill vi informera dig om viktiga framtida händelser som olika tävlingar, anmälningsförfarande, deadlines med mera. Alla fotoklubbar i landet har också möjlighet att skicka in information till oss om sådant som kan vara av mer än lokalt intresse.

Via hemsidan kan du också använda dig av olika funktioner som att ladda upp bilder till årsbok och tävlingar, se till att dina medlemsuppgifter är aktuella med mera. När du registrerat dig kan du också få nyhetsbrevet Exponera! direkt från oss till din e-post.

Vi arbetar med att kunna tillföra fler användbara funktioner. Vår målsättning är att hemsidan ska uppdateras minst tre gånger per månad. Via hemsidan vill vi sprida så mycket information och bilder som möjligt från våra anslutna fotoklubbar, medlemmarna och från er som är medlemmar i RSF. Skicka all sådan information till redaktion (at) svenskfotografi.org. Gäller det en tävling eller evenemang, skicka informationen senast fyra veckor före deadline eller dag för evenemang.

Registrering och inloggning

Vissa funktioner på hemsidan kräver inloggning, som t ex bilduppladdning till RSF:s olika salonger och årsböcker.

Så här skapar du ett konto:

  1. För att kunna skapa ett konto behöver du en registreringslänk. Denna får du av din klubb – eller om du är enskild medlem får du klubblösenord direkt av RSF.
  2. Klicka på registreringslänken för att komma till registreringssidan där du fyller i uppgifter som dig själv, och ett önskat personligt lösenord som du kommer använda för att logga in i fortsättningen.
  3. Följ instruktionerna på skärmen för att aktivera ditt konto.
  4. Färdigt!

Kommande: Plattform för klubbhemsidor

Vi arbetar med en möjlighet för anslutna klubbar att kunna ha sin hemsida i vår nya plattform. Planen är att den ska erbjuda funktioner såsom kalender, bildgallerier, medlemsregisterhantering (ej publikt), blogg, nyhetsbrev och en gemensam inloggning med RSF:s hemsida. Hemsidan kommer att ligga på RSF:s webserver, så att ni inte behöver ett eget webhotell.

Ifall din klubb är intresserad av att vara med och testa denna funktion och ge oss input och feedback är ni välkomna att kontakta info(at)svenskfotografi.org .

Gamla hemsidan

Nuvarande hemsida lanserades i december 2018. En del äldre information kan saknas och därför är den gamla hemsidan tillgänglig via gamla.rsf-fotoklubbar.org. Vi arbetar kontinuerligt med att föra över material från den gamla hemsidan till den nya.