Aktuell information till och från Sveriges Fotoklubbar

RSFs strävan är att vara en organisation där kontaktvägen är så kort som möjlig till alla våra medlemmar, både du som är medlem i en fotoklubb eller som är enskilt ansluten medlem i riksförbundet. Genom hemsidan och vårt nyhetsbrev Exponera! vill vi informera dig om viktiga framtida händelser som olika tävlingar, anmälningsförfarande, deadlines med mera. Alla fotoklubbar i landet har också möjlighet att skicka in information till oss om sådant som kan vara av mer än lokalt intresse.

Notera speciellt underrubriken Aktuell information till och från Sveriges Fotoklubbar. Vi som utgör styrelsen för Riksförbundet Svensk Fotografi arbetar ideellt som alla andra och vi ser oss som ett nav med uppgift att sprida information till och från Sveriges Fotoklubbar. Vi har ofta fått frågan Vad får vi ut av att vara medlem i RSF?. Men väldigt sällan, för att inte säga aldrig, har vi hört frågan Vad kan min klubb bidra med?

 • En ideell förening blir aldrig stark utan medlemmarnas bidrag till föreningen. Vi uppmanar därför alla våra medlemmar att bidra till styrkan genom att sprida information från oss vidare.
 • Fundera över vad övriga klubbar och medlemmar kan ha glädje av, t ex utställningar, bildvisningar eller uppskattade aktiviteter.

Material i form av text och bild kan löpande skickas till redaktionen via epost till redaktion(at)svenskfotografi.org. Vi hanterar de flesta format, men föredrar ren text eller HTML, dvs har ni något publicerat på er egen hemsida, räcker det med att ni delger oss en länk dit. Gäller det en tävling eller evenemang, skicka helst informationen senast fyra veckor före deadline eller dag för evenemanget.

Via hemsidan kan du också använda dig av olika funktioner som att ladda upp bilder till årsbok och tävlingar, se till att dina medlemsuppgifter är aktuella med mera. När du registrerat dig kan du också få nyhetsbrevet Exponera! direkt från oss till din e-post.

Registrering och inloggning

Vissa funktioner på hemsidan kräver inloggning, som t ex bilduppladdning till RSF:s olika salonger och årsböcker. (Användarkonton till RIFO-uppladdning från 2018 och tidigare fungerar inte på denna nya version av hemsidan. Har du ett sådant behöver du skapa ett nytt.)

Så här skapar du ett konto:

 1. För att kunna skapa ett konto behöver du en klubb- eller personspecifik registreringslänk. Denna får du av din klubb – eller om du är enskild medlem får du den direkt av RSF.
 2. Klicka på registreringslänken för att komma till registreringssidan där du fyller i uppgifter som dig själv, och ett önskat personligt lösenord som du kommer använda för att logga in i fortsättningen.
 3. Följ instruktionerna på skärmen för att aktivera ditt konto.
 4. Färdigt!

Vanliga frågor

 • Jag har bytt klubb. Ska jag då skapa ett nytt konto via min nya klubb? Nej. Ditt konto är knutet till dig som person och kan därför följa med dig när du byter klubb. Kontakta bara oss på adress (at) svenskfotografi.org och meddela att du bytt klubb.
 • Jag har glömt mitt lösenord. Klicka på ”Logga in” och sedan på ”Glömt ditt lösenord”, så får du ett mail med en länk för att ange ett nytt lösenord.
 • När jag ska skapa ett konto får jag ett meddelande om att e-postadressen redan används. Då har du troligen redan skapat ett konto tidigare. Har du glömt lösenordet, klicka på ”Logga in” och sedan på ”Glömt ditt lösenord” och ange mailadressen, så får du ett mail med en länk för att ange ett nytt lösenord.
 • Gäller konton skapade på den gamla hemsidan? – Nej, kontot måste ha skapats på den nya hemsidan, dvs efter decmber 2018.
 • Hur skapar jag ett klubb-konto? – Den nya hemsidan har inga klubbkonton (som den gamla hade). Alla konton är personliga. De som är ordförande, tävlingsledare eller kassörer får tillgång till klubb-funktioner via sitt personliga konto. Därför är det viktigt att ni rapporterar eventuella förändringar i er styrelse till oss.
 • Hur uppdaterar jag mina kontaktuppgifter? Medlemmar som har ett konto på hemsidan kan uppdatera sina personliga uppgifter direkt här.
 • Hur uppdaterar vi ändringar i vår klubbstyrelse och andra klubbuppgifter? Maila till adress (at) svenskfotografi.org. Vi behöver följande uppgifter: Klubbens namn, lokaladress, postadress, eventuell hemsida och publik e-postadress, samt kontaktuppgifter till följande funktionärer: Ordförande eller motsvarande, Kassör/ekonomiansvarig, Tävlingsledare och Kontaktperson (om annan än ordförande).
 • Jag får ett meddelande om att jag saknar klubbtillhörighet. Vad gör jag? Ibland kan det hända att det blir fel på klubbtillhörigheten när användarkontot skapas. Kontakta bara oss på adress (at) svenskfotografi.org och meddela vilken som är din klubb, så löser vi det.

Gamla hemsidan

Nuvarande hemsida lanserades i december 2018. En del äldre information kan saknas och därför är den gamla hemsidan tillgänglig via gamla.rsf-fotoklubbar.org. Vi arbetar kontinuerligt med att föra över material från den gamla hemsidan till den nya.