Torsten Nilsson, Webredaktör för RSF’s hemsida.

Vem är denne man? Pensionär som jobbat med service av datorer och kringutrustning på IBM i många år. Dessutom har jag varit lärare / instruktör inom datakommunikation både på IBM och ett par privata mindre företag. En tid var jag vaktmästare / slöjdlärare / datatekniker på Adolfsbergsskolan i Helsingborg. Därefter nätverkstekniker och Informationssamordnare på IT-avdelningen i samma stad. På Medborgarskolan i Höganäs och Ängelholm höll jag kurser i datoranvändning, bildbehandling, hemsidestillverkning, kamerahantering och mobilanvändning.

Jag är skåning i grunden, men har flyttat så många gånger att jag blivit lite utslätad. Hässleholm, Malmö, Emmaboda, Rågsved, Jakobsberg, Knäred, Genevad, Hässelby Villastad och till slut Höganäs.

Form och färg har alltid intresserat mig och jag fuskade lite med oljemålning 1968-69. I Jakobsberg var jag med i en fotoklubb som hade eget mörkrum. Det var kul.

Det är mest familjen som fått stå som motiv.

2011 gick jag med i Höganäs Fotoklubb, var tävlingsledare ett tag och blev ordförande 2014 för ett år. 2019 har jag varit medlem i Fotoklubben Kamera i Ängelholm och i år är jag bara enskild medlem i RSF. Tillsammans med Kerstin Strömberg medverkade jag i FK Kameras projekt för nyanlända, som de genomfört sju terminer.

Under åren har jag haft många egna utställningar. Till en början var det väldigt mycket bilder på stenar med lav. För att anpassa mig till köparnas marknad började jag ta närbilder på blommor. De är så otroligt vackra. Landskap och gatufoto är inte direkt mina favoritmotiv. Istället blir det bilder på elskåp, ensilage, sprickor i murar och på gatan, fågelskit och annat kul. Det som fascinerar mest mig mest är att det kan skapas något vackert av något alldagligt.

Jag är inte så värst förtjust i svartvitt och tycker att när vi har fått förmågan att se färger bör vi ta vara på det. Så mycket färg blir det. Man kan säga att jag inte är en mönsterfotograf och ändå är jag det.

Till fotandet kan jag tillägga att jag skriver en del, rim, små verser och berättelser och jag även provat på haiku, en japansk verskonst. Jag har gjort ett tiotal fotoböcker där jag varvat bilder med mina texter.

Länk till böckerna: http://www.skane-online.se/Books/

För att avsluta denna krönika kan jag berätta att jag redan 1994 blev förtjust i att göra webbsidor. Startade eget 1996 och hade under några år ganska många uppdrag för företag. Jag har hållit mig till rent kodknackande hela tiden. Numera är det endast egna websajter som jag håller på med och så det senaste i raden; Webbredaktör för RSF’s hemsida.

Här kan ni se fler av mina bilder: https://www.torstennilsson.com/