Det hör inte till vanligheterna att vi får en ny klubb i RSF, men det är väldigt kul. Lekebergs Fotoförening heter den.

Så här presenterar de sig:

Idén om en lokal fotoförening i Lekeberg var sprunget ur kombinationen av Facebook-gruppen Foto i Lekeberg som startats av Kent Steén samt de fotokurser som Jonatan Edlund och Anders Johansson höll under våren 2018 via Studiefrämjandet.

Jonatan Edlund tog initiativet att kontakta några personer för att se om det fanns intresse att skapa en fotoförening i Lekeberg. Det gick därefter snabbt att sätta ihop en interimsstyrelse och att jobba fram en grund som gjorde att Lekebergs fotoförening formellt bildades 17 november 2018. Första året lyckades vi värva 35 medlemmar, en siffra som dalat något under pandemin och nu ligger runt 25. 

Föreningen har turen att få fri tillgång till lokal tillsammans med Studiefrämjandet i Fjugesta där vi normalt håller ett månatligt medlemsmöte där vi diskuterar bilder och fototekniker, har föreläsare, medlemmar visar bilder och en massa annat foto-relaterat. Dessutom fika så klart!

Därutöver görs fotoutflykter, oftast till närliggande platser för olika typer av fotografering. Utflykterna är ofta naturrelaterade, men det finns även en del i gruppen som är mer inriktad på porträtt- och gatufoto som anordnat modellfoto i studio.