OBS: Riksfototräffen 2020 är inställd. Läs mer här.

Planeringen inför Riksfototräffen 2020 pågår för fullt. Vi i Folkare fotoklubb väntar spänt på att ta emot alla deltagande bilder för att leverera dessa till de olika jurygrupperna.

Vi har bokat in två spännande föredragshållare till kommande Riksfototräff i Avesta. Therese Asplund kommer hålla ett föredrag på temat ”Kreativt foto med studioblixtar i terräng”. Therese är aktiv i Svenska porträttfotografers förbund och har vunnit flera titlar i fototävlingar. Till vardags driver hon Ateljé Linslusen här i Avesta. Flera av er kanske har stött på henne när hon föreläst åt några av de stora företagen inom fotografi på mässor.

Den andra föredragshållaren som vi har bokat är Owe Söderlund. Owe har troligen världens största samling av kameror. Owe har bland annat ställt ut några av sina kameror i samband med fotomässan i Stockholm.

I samband med Riksfototräffen arrangeras också en utställning med bilder från Rune Jonsson på Avesta Bibliotek, öppet fredag och lördag.

Vi kommer vara på två olika platser under riksfotodagarna, bildvisning och föredrag håller vi i Avesta Parken, en kort promenad från centrum. För kvällsaktiviteterna håller vi till i de gamla industrimiljöerna i Koppardalen, även detta en kortare promenad från centrum. Bankettmiddagen hålls i på en restaurang vid Dalälvens kant, med utsikt mot Avesta Storfors, det som en gång i tiden inspirerade till uttrycket Avesta-forsens brus.

På baraiavesta.se presenterar Avesta Kommun vad som händer i Avesta tillsammans med fakta om kommunen. Här kan ni bland annat se en presentationsfilm om Avesta.

Vi välkomnar er alla att besöka Avesta 22-24 maj 2020.

Programblad med karta

Anmälningsblankett för måltider – ladda ner och skicka till info@folkarefotoklubb.se senast 26/4.