Exponera! Nyhetsbrev från Riksförbundet Svensk Fotografi

Riksfotoutställningen i Umeå 2021 är inställd!
Tyvärr måste vi ställa in även årets Riksfotoutställning på grund av pandemin. Riksfotostämman kommer att genomföras digitalt och resultatet av Riksfotoutställningen redovisas på hemsidan. Mer information om detta kommer.

Information om nytt administrativt system
Som vi berättade i ett tidigare mail till klubbarna, har Förbundsstyrelsen fattat beslut om att till Riksfotostämman motionera om en satsning på ett administrativt system för gemensam administration av klubb- och medlemsuppgifter, samt administration av arrangemang, aktiviteter och tävlingar samt avgiftshantering. Detta system ger stora fördelar för såväl klubbar som RSF.
Mer information finner ni på hemsidan via följande länk: https://www.svenskfotografi.org/styrelsen-informerar/
På sidan finns även länk till ett formulär där vi samlar in såväl frågeställningar som synpunkter.

Motioner till Riksfotostämman
Till Riksfotostämman har från klubbar inkommit sex motioner. Från Förbundsstyrelsen lämnas två motioner. Ni finner samtliga här.

Nordiskt Fotomästerskap
Nordiska Förbundet för Fotografi – NFFF inbjuder årligen samtliga medlemmar i fotoklubbar, såväl som direktmedlemmar, anslutna till de nordiska riksförbunden RSF, NSFF, SDF och SKsL att deltaga i Nordiskt Fotomästerskap.
Sista datum för uppladdning: 15 april 2021. Nu även en klubbtävling! Tävlingsregler och kalender finner ni här

Jubileumsbok – RSF 75 år
Vi har tagit fram en jubileumsbok som tar er ända tillbaka till 1946, då Riksförbundet bildades. De klubbar och direktmedlemmar som betalat sin årsavgift för 2021 erhåller ett gratisexemplar av boken. Beställningar utöver det kostar 160 kr/st.
Beställer ni fler exemplar, senast den 30/4 2021, bjuder vi på frakten för hela beställningen. Passa på att beställa årsböcker samtidigt, så slipper ni betala extra för frakten. Läs mer här.

FIAP senarelägger sina aviserade regeländringar och avgifter för Distinctions.
De relativt omfattande förändringar för distinctions-ansökningar kommer införas senare än vad som aviserades i förra Exponera!

Påminnelse: Jubileumsstipendium och verksamhetsstöd
Riksförbundet har beslutat att inrätta ett jubileumsstipendium om 175.000 kr, att utgå till aktiviteter och projekt bland våra medlemsklubbar under jubileumsåret 2021. I dessa 175.000 kr inkluderas ett verksamhetsstöd till de medlemsklubbar, som har drabbats extra hårt av pandemin. Läs mer om hur du söker här.

Fototävling med CEWE – inlämning senast 31 mars
CEWE har utlyst en Fototävling för RSF:s medlemmar för andra året i rad, med fina priser från NIKON, Sigma och CeWe, med ett sammanlagt värde på drygt 50.000 kr.
Sista dag för uppladdning av bilder till tävlingen är den sista mars och max 50 bilder/person, fritt tema.
Vi hoppas nu på ökad tillströmning till inlämningen som för närvarande bara består av 225 bilder, en bråkdel av förra årets resultat.
Tävlingen är en öppen klass med fria motiv och är öppen för inlämning av bilder t.o.m. 31 mars 2021. Läs mer här. Du kan dessutom tävla med dina bilder i CEWE Photo Award.

Årsböcker
Det finns årsböcker kvar, både 2020/2021 och 2019/2020 och även några äldre. Beställ med ett mail till exp@svenskfotografi.org

RSF på Instagram
Följ oss gärna och är du intresserad av att vara “Veckans fotograf”, skriv ett PM till oss på Instagram.

OBS! Håll era/dina uppgifter uppdaterade
För att RSF:s information ska kunna nå våra medlemmar (via e-post och ibland vanlig post) är det viktigt att vi fortlöpande får information om alla ändringar av kontaktuppgifter. Läs mer här.

RSF Förtjänstecken
Många fotoklubbar har ett fåtal eldsjälar att tacka för att verksamheten har kunnat bedrivas med kontinuitet från år till år. Ett bra satt att uttrycka sitt tack för allt ideellt arbete är att förära dessa personer något av RSF:s Förtjänsttecken. Det i Guld brukar delas ut vid Riksfototräffen. Info finner du här, samt regelverket här.
Förteckningar över utdelade Förtjänsttecken finns här (årtalsordning) och här (namnordning).

NFFF Hederstecken
Nordiska Förbundet för Fotografi – NFFF utdelar årligen NFFF Hederstecken baserade på framgångar i nordiska utställningar/tävlingar med NFFF- och/eller FIAP-patronage. Regelverket för NFFF Hederstecken finns här och en förteckning över utdelade Hederstecken finns här.

Informationsbroschyr RSF
Samlad information om fördelarna med ett medlemskap i RSF.

Samarbetspartners

CEWE
Medlemmar i RSF får bl a 20% rabatt på alla bildprodukter. Läs mer här.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är LogoModerskeppet.png

Medlemmar i RSF får rabatterat pris på abonnemang. Extra förmånligt för barn- och ungdomsverksamhet. Läs mer här.

Exponera! är vårt nyhetsbrev som skickas ca 10 ggr per år till de medlemmar som valt att prenumerera i sin medlemsprofil på hemsidan. Material i form av text och bild kan löpande skickas till redaktionen via epost till redaktion@svenskfotografi.org