Exponera! Nyhetsbrev från Riksförbundet Svensk Fotografi

Resultat RSF Klubbtävling 2020
Årets upplaga lockade 45 av våra fotoklubbar, vilket är ett rekordstort deltagande. De tre främsta klubbarna blev: Image Group de Lux, Falköpings FK och Helsingborgs FK. Bäste individuelle fotograf blev Kent-Ove Hvass, Falköpings FK. Det kompletta resultatet inklusive en bildkatalog hittar ni här.

Inbjudan till Riksfotoutställningen 2021
Genomförs i Umeå med Umeå Fotoklubb och Fotoföreningen F’labb som arrangörer – se inbjudan och information här. Sista datum för att ladda upp och skicka in bilder är den 31 januari och deltagaravgifter ska betalas senast den 7 februari.

Inbjudan till Swedish Exhibition 2021
RSF bjuder in fotografer från hela världen, amatörer såväl som professionella, till vår
femte internationella utställning. Den följer regelverken från FIAP och flera andra internationella organisationer. Bilderna ska vara uppladdade senast den 15 februari. Läs mer här.

Årsbok 2020/2021 – KÖP FLER TILL LÄGRE PRIS! på exp@svenskfotografi.org
En prima gåva/julklapp för alla bildintresserade! Totalt 106 sidor med bilder och ingen reklam! Alla bilderna är valda ur insänt bildmaterial. Läs mer här.

Nyheter från FIAP som berör dig som medlem deltagande i Internationella salonger
Om du deltager i printsalonger förutsätter FIAP att det är du själv som skickar in printade bilder och att det inte överlåtes till en firma som handhar dina prints.
Om du avser att söka Distinctions under 2021 för nivåerna AFIAP och EFIAP gör FIAP ett undantag och kräver inte printresultat för dessa under 2021. Detta pga av rådande coronasituation och postdistributionsproblem.
Likaså meddelar FIAP att för nivån MFIAP skall man under 2021 inte skicka in några prints utan enbart högupplösta digitala bildfiler.
Läs mer om detta i FIAP News novembernummer  https://www.fiap.net/en/fiap-news

Motioner till Riksfotostämman
För att kunna behandlas vid Riksfotostämman skall motion vara förbundsstyrelsen tillhanda senast tre månader före stämman. Inkomna motioner skall delges de anslutna klubbarna senast två månader före stämman. Rätt att till Riksfotostämman inlämna motion tillkommer varje ansluten klubb eller enskild medlem av förbundet samt förbundets styrelse. Även medlem i ansluten fotoklubb kan inlämna motion om den är åtföljd av vederbörande klubbstyrelses yttrande.

OBS! Glöm inte bort att betala årsavgiften.
Den är 700kr för klubbar och 300kr för direktmedlemmar och då ingår en årsbok (nästa års utgåva).

OBS! Håll era/dina uppgifter uppdaterade
För att RSF:s information ska kunna nå våra medlemmar (via e-post och ibland vanlig post) är det viktigt att vi fortlöpande får information om alla ändringar av kontaktuppgifter. Läs mer här.

15th FIAP World Cup for Clubs 2020 Sista datum för uppladdning via http://cfoto.hiho.it/fiap2020.php är 4 dec 2020. Informationslänk: https://www.fiap.net/en/world-cup-for-clubs

RSF på Instagram
Följ oss gärna och är du intresserad av att vara “Veckans fotograf”, skriv ett PM till oss på Instagram.

RSF Arbetsstipendium
Det finns ett stipendium för seniorer och ett för ungdomar (upp till 25 år). Ansökan om stipendium lämnas av klubbstyrelse och skall vara RSF tillhanda senast den 31 december. Stipendiesumman är f.n. 5000 kr. Info finner du här.

Medlemskort 2021
Även 2021 kommer vi att tillhandahålla medlemskort för fotoklubbarna. De går att beställa med ett mail till exp@svenskfotografi.org och kostar fortfarande 2:-/st. Praktiskt för klubbar som inte själv vill eller kan ta fram medlemskort. Läs mer här.

RSF Utmärkelse
2016 introducerade vi RSF Utmärkelse som, efter ansökan, kan utdelas för framgångsrikt deltagande i av RSF arrangerade utställningar, salonger och tävlingar. Några missade att söka förra året och andra kanske under 2020 har samlat fler poäng till nästa nivå. Senaste datum för ansökan är den 15 februari. Läs mer här.

RSF Förtjänstecken
Många fotoklubbar har ett fåtal eldsjälar att tacka för att verksamheten har kunnat bedrivas med kontinuitet från år till år. Ett bra satt att uttrycka sitt tack för allt ideellt arbete är att förära dessa personer något av RSF:s Förtjänsttecken. Det i Guld brukar delas ut vid Riksfototräffen. Där finns bestämmelser, blankett för ansökan, uppgift om kostnader samt förteckningar över alla mottagare. Info finner du här.

Samarbetspartners

CEWE
Medlemmar i RSF får bl a 20% rabatt på alla bildprodukter. Läs mer här.

Inbjudan till CEWE Photo Award 2021
Tävla om fler än 1000 priser.

Medlemmar i RSF får rabatterat pris på abonnemang. Extra förmånligt för barn- och ungdomsverksamhet. Läs mer här.

Exponera! är vårt nyhetsbrev som skickas ca 10 ggr per år till de medlemmar som valt att prenumerera i sin medlemsprofil på hemsidan. Material i form av text och bild kan löpande skickas till redaktionen via epost till redaktion@svenskfotografi.org