Exponera! Nyhetsbrev från Riksförbundet Svensk Fotografi

Det nya medlemssystemet är lanserat i beta-version
RSF:s nya medlemssystem, som på sikt kommer erbjuda många nya funktioner och förenklade procedurer, finns nu tillgängligt att testa för de som önskar. Vi kommer från och med nu att hantera bilduppladdning av alla tävlingar etc som arrangeras av RSF, vilket ni som lämnat in till FIAP 21 st Nature Biennial redan märkt – tack för er feedback! (Bilduppladdningen till biennalen stänger imorgon vid midnatt, så än finns det möjlighet att lämna in.)
Du som önskar testa systemet och är mottagare av detta nyhetsbrev, kan smidigt skapa ett konto här. Om ni som klubb skulle vilja prova att administrera ert medlemsregister i systemet, skicka ett mail till info [at] svenskfotografi.org så berättar vi mer, samt ger access till dessa funktioner.

Hyr en fullutrustad fotostudio i centrala Stockholm
RSF har tecknat samarbete med företaget City Studios Sweden AB som har en fullutrustad fotostudio i centrala Stockholm. Utrustning som blixtar, bakgrunder, filmljus och tillbehör ingår. Ta med din egen kamera. Komma-igång-hjälp erbjuds också. Mer information finner du här.

Inbjudan till RSF Klubbtävling 2022
För sjunde året i rad välkomnar vi våra medlemsklubbar att skicka in bilder till RSF Klubbtävling. Varje klubb får delta med 10 bilder, se regler via länken ovan. I år kommer vi att ha ett förenklat inlämningsförfarande jämfört med tidigare år, med stöd av vårt nya medlemssystem. Sista dag för uppladdning är 31 oktober.

Inbjudan till Nordiskt Fotomästerskap Bildspel 2023
Nordiska Förbundet för Fotografi – NFFF inbjuder till ytterligare en ny aktivitet: Nordiskt Fotomästerskap Bildspel. Sista datum för inlämning är den 31 januari 2023. Inbjudan hittar du här.

Även Inlämningen till Nordiskt Fotomästerskap Kollektion/Serie 2022 pågår just nu, till och med 15 september.

Har du många Accept och Awards i salonger med FIAP patronage?
Då kanske du också tänker söka FIAP-utmärkelse i år. Monica Wennblom, RSFs utlandsansvarige, ger dig stöd i att utforma din ansökan på bästa sätt. Läs mer här.

7th Nordic International Digital Circuit 2022
Nordiska Förbundet för Fotografi – NFFF arrangerar årligen en internationell fotoutställning med bedömning i de fyra Nordiska länderna, en s k circuit, med godkännande av FIAP, GPU, ISF och ICS förutom från de fyra Nordiska landsförbunden. Sista datum för inlämning är den 31 oktober. Info finner du här tillsammans med katalogen från 2021 i PDF-format.


AKTUELLT FRÅN TIDIGARE NUMMER AV EXPONERA!

FIAP 21th Nature Biennial – 1 dag kvar av inlämningstiden
Vi efterlyser bilder på temat Rocky coastline, som kan representera Sverige i denna biennial. Det som önskas är bilder med horisontell orientering. Observera att absolut följsamhet gäller avseende FIAPs definition av naturbild, vilket bland annat innebär att inga mänskliga artefakter får finnas i bilden. Läs fullständig information här och ladda upp dina bilder t o m 5 september.

Halmstad Fotomara
Halmstad fotoklubb bjuder in till årets fotomara lördagen den 10 september, med fyra teman på tre timmar. Mer info här.Sista ansökningsdag för ansökan om NFFF Arbetsstipendium
är den 30 september. Info och ansökningsblankett finns här.

RSF Förtjänstecken
Många fotoklubbar har ett fåtal eldsjälar att tacka för att verksamheten har kunnat bedrivas med kontinuitet från år till år. Ett bra sätt att uttrycka sitt tack för allt ideellt arbete är att förära dessa personer något av RSF:s Förtjänsttecken.
Observera att vi nu utökat med ett tecken i Platina, för 25 års förtjänstfullt arbete. Nytt är även att tecknet i Guld nu kan sökas utan att tecknet i Silver tidigare erhållits. Info finner du här.
SAMARBETSPARTNERS

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är LogoModerskeppet.png

Medlemmar i RSF får rabatterat pris på abonnemang på Moderskeppet FOTO. Extra förmånligt för barn- och ungdomsverksamhet. Läs mer här.

Erbjudande från Fotografiska
RSF kan nu erbjuda våra medlemmar 200 kr i rabatt på ett års medlemskap i Fotografiska Familjen. I detta medlemskap ingår fri entré vid besök samt rabatter överallt i huset samt exklusiv möjlighet till förhandsbokning och kostnadsfri eller rabatterade biljetter till events. Klicka här för mer information.

Se fler erbjudanden från samarbetspartners här.
Exponera! är vårt nyhetsbrev som skickas ca 10 ggr per år till de medlemmar som valt att prenumerera i sin medlemsprofil på hemsidan. Material i form av text och bild kan löpande skickas till redaktionen via epost till redaktion@svenskfotografi.org